به برکت ریزش های جوی در حوضه آبریز رودخانه های منتهی به تالاب بین المللی هامون بخش وسیعی از آن که نقش تاثیر گذاری در کاهش گرد و غبار و ایجاد اشتغال برای مردم منطقه سیستان دارد آبگیری شد. بر اساس تصاویر آخرین تصاویر ماهواره ای ( ۳۰ آوریل۲۰۱۹)تقریبا حدود ۱۰۰ درصد تالاب هامون سابوری و بخش هایی از تالاب هامون پوزک و هیرمند در دو کشور ایران و افغانستان آبگیری شده است و این در حالی که ریاست محترم سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سال گذشته در سفر خود به منطقه سیستان با یک اظهار نظر غیر کارشناسی و مدیریتی و غافل از شرایط هیدرولوژیک تالاب گفته بود تالاب هامون دیگر آبگیری نخواهد شد و مردم منطقه باید بفکر شغل دیگری غیر از صیادی و دامداری باشند. چند نکته در این خصوص حائز اهمیت است:
۱) تالاب هامون جزو تالاب های ثبت شده در کنوانسیون رامسر می باشد که طرفین (ایران و افغانستان) همواره می بایست در جهت احیای این تالاب همکاری و مساعدت نمایند.
۲) یکی از وظایف مهم سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری حقابه تالاب می باشد که می بایست در جهت تحقق آن بدون چنین اظهار نظرهای غیر کارشناسی و مدیریتی پیگیری نماید.
۳) تالاب ها بخشی از اکوسیستم طبیعی پایین دست رودخانه ها هستند که با توجه به ریزش های جوی و کاهش و افزایش آورد رودخانه های منتهی به آن امکان کاهش سطح آب و یا حتی خشک شدن دارد لذا کاهش آورد طی چند سال بمنزله خشکی دائمی تالاب نخواهد بود.
۴) در خصوص تالاب های بین المللی مثل تالاب هامون که سرشاخه های آن در کشور بالادست واقع است این اظهار نظر منجر به ایجاد حق در آن کشور شده که می تواند عواقب بدی برای پایین دست داشته باشد.
در انتها ضمن امیدواری به مردم منطقه که تالاب بین المللی هامون همواره با چنین شرایطی روبرو بوده یاد آور می شود این تالاب جزو اکوسیستم طبیعی دو کشور ایران و افغانستان بوده و طرفین خود را ملزم به احیای آن می دانند.